skriv till oss

Supporter

GAIS-supporter: Tomas Lindberg

En känd GAIS-supporter är Tomas Lindberg. En go göteborgare som är känd genom sin roll som sångare i death metal-bandet At the Gates. Han föddes den 16 oktober 1972 i Göteborg. Förutom rollen som sångare och naturlig frontfigur i At the Gates, är han även kompositör och har skrivit de flesta av bandets låtar.

Lindberg är kanske inte känd för den breda massan, men däremot välkänd inom death metal-kretsar. Han anses faktiskt vara en av pionjärerna inom svensk heavy metal-kultur. At the Gates har haft stor betydelse för utvecklingen av genren i Sverige, och vid sidan om band som In Flames och Dark Tranquillity har de varit stilbildare inom det som brukar kallas The Gothenburg sound. I mångt och mycket har Lindberg också varit hjärnan bakom detta.

Lindberg var med och bildade At the Gates 1990, efter att han lämnat sitt tidigare band Grotesque som hade varit aktiva i tre år. Även där hade han varit sångare och den naturliga frontfiguren. Hans karriär tog dock fart först i och med At the Gates. Största framgången är albumet Slaughter of the Soul från 1995. Vid sidan om karriären som death metal-rockare arbetar han som mellanstadielärare. Han är dessutom en hängiven GAIS-supporter.

Lämna en kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer från Supporter