skriv till oss

GAIS supporterklubbar

GAIS har fyra supporterklubbar varav tre aktiva för GAIS fotbollslag:

Makrillarna

Supporterklubben Makrillarna bildades 1961 och är därmed GAIS äldsta supporterklubb. Ett 60-årsjubileum står för dörren 2021! Vi gissar att det blir ett sjusärdeles firande i sann GAIS-anda. Klubbens syfte är naturligtvis främst att stötta GAIS både vid hemmamatcher och bortamatcher. Klubben ordnar bussresor till bortamatcherna. Makrillarna ger också ut klubbtidningen ”Makrillen” med senaste nytt om GAIS. Klubben är GAIS officiella souvenirpartner, vilket innebär att de har rätten att sälja souvenirer å GAIS vägnar.

Gårdakvarnen

Supporterklubben Gårdakvarnen bildades 1996. Namnet syftar dels på att GAIS har sina rötter i stadsdelen Gårda i Göteborg. Namnet syftar dessutom på att GAIS på 1930-talet hade rykte om sig att de ”malde ner motståndet” och laget kallades också för Gårdakvarnen. Klubbens mål är att GAIS ska ha aktiva supportrar både på hemmaplan och bortaplan. Även Gårdakvarnen ger ut en klubbtidning som heter just ”Gårdakvarnen”.

Spirrklubben

Spirrklubben är en supporterklubb bara för barn. Klubben startade 1998 och är aktiv i en grupp på Facebook. Barnen som är medlemmar följer spelarna ut på plan inför spelstart.

Grönsvart Göteborg

Denna supporterklubb bildades 2003 och inriktningen då var som supportrar för GAIS fotbollslag. 2010 beslöt klubben att byta spår och istället bli supportrar för GAIS bandylag. GAIS bandy bildades 2005 och det gick bra för bandylaget och ännu bättre efter att de fick supporterlaget Grönsvart på sin sida. Under säsongen 2010/2011 vann laget Allsvenskan Södra och vann också vid kvalificeringen till Elitserien så från och med 2011 spelade laget i Elitserien. Tyvärr ansåg sig laget vara tvungna att dra sig ur Elitserien inför 2014/2015 års säsong på grund av dåliga träningsmöjligheter i Göteborg och att det inte fanns några planer på att bygga en bandyarena. GAIS bandy driver idag en skridskoskola och dessutom tränar de knattelag i bandy.